Cum instalez driverul Nvidia in Ubuntu
Azi am sa va vorbesc despre cum se instaleaza driverul unei placi grafice NVIDIA, in distributia Ubuntu daca nu aveti driverul original. Majoritatea utilizatorilor de Windows, atunci cand decid sa instaleze Ubuntu li se pare foarte greu, renunta foarte usor, desii informatii sunt suficiente pe net. Cu putina rabdare si atentie maxima, puteti sa va acomodati cu aceasta distributie, intr-o perioada destul de scurta. Chiar daca la inceput vi se pare greu, eu zic sa nu renuntati asa usor, programele se instaleaza foarte simplu , sunt gratuite majoritatea, iar efectele speciale din Ubuntu sunt bestiale, la Windows nu ai sa gasesti aceste efecte, sau daca sunt, gasim doar contra cost.
In tutorialul de azi va explic cum sa instalati driverul NVIDIA in Ubuntu cu ajutorul utilitarului Additional Drivers din System Administration, ultimul driver publicat de NVIDIA pentru modelul placii grafice de care dispune calculatorul nostru. Eu am instalat pe calculatorul unei cunostinte o placa video Nvidia FX 5200, inainte de aceasta placa a avut una Gigabyte dar era mai slaba si a hotarat sa faca upgrade cu una mai recenta. Foarte greu am gasit placa video care sa fie compatibila cu calculatorul, deoarece acesta este achizitionat din 2003.
Primele pregatiri
Inainte de toate trebuie sa stergem driverul vechi, pentru aceasta mergem in bara laterala, la System Setting-> Additional Drivers si deschidem prin clic pe el.dupa care oprim calculatorul si il scoatem din priza, deconectam cablul dintre placa video si monitor apoi scoatem cu mare grija placa video din unitate, fara sa lovim alte componente cu aceasta.
Pasul urmator este introducerea placii video noi in locasul ei de pe placa de baza, conectarea cablului de la placa video spre monitor.Verificati cu atentie sa fie introdusa bine in locasul ei altfel riscati sa o ardeti si poate si alte componente.Aceasta are o cheie, daca nu intra usor nu fortati inseamna ca nu este compatibila cu calculatorul vostru.
Instalarea driverului NVIDIA in Ubuntu
Pentru instalare mergem la utilitarul din System Settings si dam clic pe
Additional Drivers, apoi asteptam pana acesta se instaleaza.Ar fi foarte bine sa aveti o conexiune rapida la net pentru instalarea noului driver, ca sa nu dureze foarte mult descarcarea si instalarea acestuia.
Dupa descarcarea si instalarea driverului, trebuie sa restartam calculatorul, pentru ca acesta sa fie activat.Ultimul pas este setarea rezolutiei suportata de monitor.
Va multumesc ca ati urmarit tutorialul meu, va astept si la cele ce vor urma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu