duminică, 15 aprilie 2018

Cum eliberez memoria smartphone fara sa pierd pozele sau muzica









Salutare prieteni, numele meu este Dorin si astazi am sa va arat, cum puteti sa salvati pozele voastre, sau muzica, atunci cand sunteti plecati de acasa, nu mai aveti spatiu liber in memoria telefonului sau pe cardul de memorie si nu vreti sa renuntati la ele.

Acest lucru neplacut se intampla cand avem un smartphone cu memorie de 8 GB, cand instalam jocuri si aplicatii si ne place sa facem multe poze.Va sfatuiesc pe viitor sa tineti cont si de acest aspect cand veti achizitiona un nou smartphone, memoria sa fie de cel putin 32 GB si sa aiba slot pentru card de memorie.



Solutia cloud prezentata de mine in acest tutorial este una dintre multele solutii de stocare cloud, unele gratuite, care ofera cativa GB stocare, dar daca vrei mai mult spatiu pentru pozele si muzica ta, poti sa faci un abonament lunar.





1.Google Photos – Acesta este pe primul loc si are aplicație dedicată pentru smartphone-uri, atunci când vine vorba de stocarea pozelor.
2.Google Drive -15 GB gratuit, pentru a marii spatiul de stocare trebuie sa platesti 9,99 LEI pentru 100 GB, iar pentru un TB 49,99 pe luna. Are aplicatie pentru smartphone, puteti sa urcati fisiere si de pe computer.
3.Digi Storage - 50 GB – 2,88LEI pe luna,100 GB -5,76LEI, 150 GB- 8,64 LEI,300 GB- 14,5LEI si 1TB 29 LEI pe luna.
4.OneDrive – Acesta oferă 5 GB spațiu pentru stocare în mod gratuit si este cunoscut ca și SkyDrive, OneDrive care este oferit de Microsoft.
5.Dropbox – 2 GB spațiu pentru stocare, suport MS Office 365. Se poate face upgrade pentru mai mult spațiu de stocare. Are aplicație dedicată pentru smartphone-uri.

6.MEGA – 50 GB spațiu pentru stocare. Există și aplicație pentru iOS, Android și Windows Phone.
7.pCloud – 20 GB spațiu gratuit oferit pentru stocare cu posibilitate de extindere prin recomandări.Are aplicatie pentru smartphone indiferent de sistemul de operare, dar si pentru computer.
8.MediaFire –Ofera 10 GB gratuit și este vechiul website pentru găzduirea fișierelor , care s-a transformat în Cloud Hosting.Daca vrei mai mult spatiu platesti 5$ pe luna abonament pentru 1TB.
9.hubiC – 25 GB gratuit.Există și aplicație dedicată pentru Windows și Linux.
10.BOX – Oferă 10 GB gratuit cu o limită de 250MB per fișier.
11.Orange Cloud -10 GB spatiu de stocare la abonament, sau in functie de abonament.
12.Degoo – 100 GB free cu aplicatie pentru Android si Windows.

Desigur, nu am enumerat toate solutiile cloud, mai sunt si altele, daca sunteti interesati sa aflati care sunt, puteti sa cautati pe net. Eu consider ca cea mai sigura solutie, pentru stocarea datelor este un hard disk SSD Samsung, dar nu putem sa ne plimbam cu hard diskul dupa noi.








In primul rand trebuie sa aveti o adresa de Gmail,puteti sa o folositi pe aceea de la contul de Google Play. In situatia in care nu aveti, trebuie sa va creati una, nu dureaza mult si este foarte simplu.

Dupa ce ati creat adresa de Gmail trebuie sa instalati aplicatia Google Drive in smartphone, daca nu este deja instalata, majoritatea telefoanelor cu Android vin cu un pachet de aplicatii Google preinstalate.

Folositi adresa de Gmail pentru crearea contului si urcati pozele voastre in solutia cloud aleasa de voi, eu am ales Google Drive pentru tutorialul acesta.














Dati tap pe bulina albastra, pentru a face upload la fisierele voastre in cloud.

















Tap pe sageata unde scrie Incarcati.

















Aici trebuie sa alegeti calea unde aveti pozele si muzica, selectati un fisier, apoi dati tap pe Selectati tot .















 Dati tap pe Deschideti , pentru a urca fișierele voastre in cloud.





























Dupa ce ati urcat pozele voastre in Cloud, puteti sa eliberati memoria telefonului.

Acum, după ce v-am făcut cunoscută oferta de stocare tip cloud disponibilă în mod gratuit, nu mai pierdeti fisierele voastre.
In incheiere vreau sa va spun ca puteti sa salvati pozele, muzica si aplicatiile cu ajutorul unei aplicatii de tip backup in cloud. Aplicatia pe care eu o folosesc se numeste Super Backup & Restore,  aveti posibilitatea sa alegeti unde sa salvati datele, pe card, in cloud sau adresa de Gmail.

Va multumesc pentru ca ati vizitat acest blog, va mai astept si la tutorialele care urmeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu