vineri, 20 mai 2011

Cum sa creezi Windows 7 Recovery Disc

Userii Windows 7 care au DVD-ul sau imaginea de instalare a acestui sistem de operare, cel mai probabil nu vor avea nevoie de disc recover  separat, avand in vedere ca pe DVD    
au optiunea   " Repair your computer ", insa celor care au cumparat  PC-uri/laptopuri cu Windows 7 preinstalat le recomandam sa isi creeze CD-ul de recuperare cât mai curand posibil şi sa-l păstreze într-o locaţie sigură.
 Ce face Windows 7 Recovery disc? Va permite sa accesati meniul de reparare a sistemului de operare, dandu-va posibilitatea de a folosi " System Restore "  sau  " Complete PC Back up"  pentru repararea automata a sistemului.
Pentru a crea un disc de recuperare în Windows 7, parcurgeti următoarele etape:
Faceţi clic pe "Start Orb" şi mergeti in "Control Panel". 


Aici, selectaţi "Back up" din sectiunea "System si Securitate" .










Din bara laterală stânga, selectaţi "Creaţi un disc pentru repararea sistemului". 













Întroduceti un CD in unitatea optica selectaţi CD-R/RW sau DVD-R/RW unitate din fereastra de dialog si apasati "Creare disc".












Acesta va începe sa creeze discul instantaneu. Odată finalizat, apasati OK, etichetati aceasta, si salvati discul într-o locaţie sigură.
Marimea totală a discului de recuperare este de 164MB, ceea ce înseamnă să puteţi arde pe un CD în loc de DVD (pentru a nu pierde tot spatiul liber de pe DVD).










La finish vor aparea doua feretre,una va arata ca Recovery CD  Windows 7 este pe 32 bits si a doua va spune ca CD-ul a fost creat.







În cazul în care aţi uitat să creaţi un disc de recuperare si Windows 7 nu porneste , puteţi cere prietenului dumneavoastră să va creeze unul daca are Windows 7, sau sa descarce de pe net si sa-l scrie pe CD.
Reţineţi că, daca  utilizati versiunea de Windows 7 x 64-bit atunci discul de recuperare trebuie să se facă de la aceeaşi versiune a sistemului de operare, folosind un disc de recuperare de la 32-bit nu este recomandată si vice-versa.
Nota: Nu veti putea reinstala Windows-ul folosind CD-ul de reparare ,in caz ca aveti alte probleme la sistemul de operare. Acesta doar rezolva problemele sistemului deja instalat.