luni, 5 mai 2014

Cum conectez PC/laptop VGA la TV HDMI





Salutare dragi prieteni, azi am sa va explic cum sa conectati un calculator mai vechi, cu interfata VGA la un televizor din noua generatie, cu interfata HDMI.
O cunostinta a achizitionat un televizor plasma Samsung pentru ca sa vizioneze filmele pe o rezolutie mai mare, fara sa stie sigur ce calculator are.
Acesta nu a putut sa conecteze cele doua device-uri, pentru a viziona filmele din calculator, sau sa joace jocul preferat.

Ce putem sa facem?

In situatii ca aceasta, televizorul nu primeste semnal de la placa video, mai bine zis nu il recunoaste,pentru ca sunt doua standarte diferite, VGA=analog, HDMI=digital. Pentru convertirea semnalului analog in digital trebuie sa achizitionati un convertor VGA to HDMI, fara acesta nu o sa puteti viziona filmele din calculator pe noul TV.

Specificatii convertor

Convertorul permite conectarea unui dispozitiv,PC, cu interfata VGA la un monitor sau TV cu interfata HDMI.




Intrari: 1 x VGA mama, 2 x RCA mama.
Iesire: 1 x HDMI mama.
HDMI High Speed.
Suporta rezolutie intrare: 640*480, 720*576, 800*600, 1024*768, 1280*720, 1280*768, 1280*960, 1280*1024, 1360*765, 1920*1080.
Rezoluie iesire: 1920x1080 sau 480p, 720i, 720p, 1080i, 1080p.
Alimentator 5V.

Atentie, nu puteti sa vizionati filmele doar cu un simplu adaptor, ca cel din imaginea de mai jos!











Instructiuni pentru conectarea calculatorului la TV

Inainte de a face orice altceva, asigurati-va ca ati inchis calculatorul si televizorul, daca nu faceti asta, cand conectati cablurile la cele doua device-uri pornite, riscati sa le ardeti .

Identificarea portului existent PC/TV

1.Mai intai trebuie sa verificati ce fel de porturi aveti la PC si TV,daca aveti porturile la fel cum sunt cele din imaginile de mai jos. Daca sunt la fel, trebuie sa achizionati acest convertor.Faceti masuratorile necesare, pentru cele doua cabluri inclusiv cele audio si asigurati-va ca achizitionati cablurile de lungimea potrivita, sa nu fie mai scurte.
1). PC









2). TV










2. Acum ca ati achizitionat acest convertor,VGA to HDMI introduceti cablul de alimentare al convertorului in priza, apoi cele doua cabluri de la PC la convertor si de la convertor la TV, audio si video.
Standartul HDMI ofera cea mai buna calitate video si cel mai bun sunet.
Atentie, trebuie sa conectati si cablurile audio, daca doriti sa aveti si sonor!







3.Pentru a finaliza conectarea calculatorului la TV, va trebui sa le deschideti .
4.Dupa ce ati deschis si televizorul navigati pana la programul 0, de unde veti da cate un program inapoi pentru a ajunge la canalele: HDMI, DVI, RGB, PC, VGA. Canalul asociat se alege in functie de tipul de conexiune/ cablu.
5.In cazul in care conexiunea nu s-a realizat, din anumite motive, mergeti in Control Panel la PC si selectati Display, apoi Change display settings. Cand ati ajuns aici selectati optiunea: TV, pentru a termina procesul.
Atat am avut de spus, va multumesc pentru ca ati urmarit tutorialul meu.
Succes in tot ce faceti!