marți, 27 august 2019

Conectare imprimanta USB la router Asus prin cablu


 

  Salutare prieteni, eu sunt Dorin si in tutorialul de azi am sa va invat cum sa printati prin intermediul routerului de pe imprimanta voastra care nu are wireless in Windows 10.
Inainte de a merge mai departe trebuie sa va spun ca aveti nevoie de un router Asus, care sa va permita crearea unui Network Printer Server , asta ca sa nu fie nevoie sa achizitionati un Print Server , care ar costa intre 150 si 300 LEI unul mai ieftin.

Ce trebuie sa fac?

Daca nu ati instalat driverul imprimantei, acesta e primul lucru care trebuie sa-l faceti,ca sa puteti conecta imprimanta la router.Este posibil ca setarile voastre din router sa fie putin diferite,daca aveti alt model , mai ales daca aveti un router de la alt producator. Daca aveti un router de la alt producator va recomand sa achizitionati unul de la Asus.Dupa mine acest producator este unul dintre cei mai buni, dupa cei de la Cisco.
 
Dupa instalarea driver-ului introduceti cablul USB in portul USB din routerul vostru si imprimanta o sa fie recunoscuta imediat de router.
Deschideti browserul vostru preferat si tastati in bara IP routerului pentru a va conecta la interfata, apoi introduceti user name si parola.

In stanga , la General dati clic pe USB Aplication.















La USB Aplication dati clic pe Network Printer Server.
 














Aici trebuie sa aveti un link de descarcare Download Now, dati clic 
pe el pentru a descarca aplicatia pentru server si dati clic pe Save.
















Aplicatia este pusa intr-o arhiva,trebuie sa o dezarhivati si sa o instalati in Windows.











Lansati aplicatia prin clic pe ea.














Asteptati...













Next...














Finish...










 
Acum deschideti un document si incercati sa-l printati, la mine a mers fara probleme.
Atentie! Atunci cand schimbati IP-ul routerului vostru aplicatia trebuie reinstalata, altfel la printare o sa apara o eroare in care va spune ca imprimanta este offline.Daca ati sters aplicatia din computer, trebuie sa o descarcati din router.
Aici termin tutorialul meu , va multumesc pentru vizita pe blog si nu uitati sa va abonati pentru a primii tutorialele.
Succes!