vineri, 16 mai 2014

Cum fac sa se schimbe imaginea de pe desktop automat in Ubuntu



Salutare dragi prieteni, azi am sa va prezint cum sa faceti, ca imaginea de pe desktop sa se schimbe dupa un anumit timp, cu ajutorul unui program pe care o sa-l instalati.
Programul se instaleaza foarte usor, din Ubuntu Software Center, sau Synaptic Package Manager, fara sa mai pierdeti timpul pentru a cauta programul pe net. Mai aveti si o alta posibilitate de instalare, in afara de cele doua mentionate mai sus, este cea prin Terminal.Eu am ales pentru astazi, varianta de instalare prin Ubuntu Software Center.












Acest program se numeste Wallch, este gratuit are interfata prietenoasa si intuitiva, puteti sa-l incercati si voi, daca nu va convine, mai aveti la dispozitie si alte programe. Dupa mine acesta este foarte bun, am testat cateva si nu am fost multumit de ele.
Pentru a instala programul mergem la casuta din dreapta ferestrei si tastam in ea Wallch, dupa care dam clic pe Install.
 




Dupa instalarea programului Wallch, creati pe desktop un folder in care puneti mai multe poze, pot fi ale voastre,sau nu, cu masini,peisaje, ceva care va place, nu conteaza ce imagini puneti. 











Daca nu aveti, descarcati de pe net mai multe wallpapers si puneti-le in folderul creat pe desktop.De asemenea puteti sa creati wallpapers cu programul Inkscape, eu am creat unul in zeci de nuante.

Pentru a deschide programul mergem la Dash Home si tastam in casuta Wallch, apoi dam clic pe el.












In interfata programului dati clic pe butonul ADD Folder , pentru adaugarea imaginilor in program si alegeti folderul creat mai devreme pe desktop.









Aceste imagini din folderul nostru vor fi selectate automat, trebuie decat sa dati clic pe butonul Open situat in dreapta imaginii jos.
 





Dupa adaugarea continutului din folderul vostru, trebuie sa setati timpul pentru afisarea unei imagini pe desktop. Eu am setat acest timp de afisare pentru 30 de secunde, dupa care walpapers se schimba. Voi puteti sa setati acest timp, sa fie mai mare, sau mai mic. Pentru aceasta trageti de cursorul, unde scrie Timing Selection si alegeti perioada de timp dorita. 


 
Pentru ca programul sa inceapa sa afiseze imaginile voastre, trebuie sa selectati cu mouse-ul pe prima de sus, din interfata Wallch, bifati casuta Preview de sub acel monitor din interfata si dati clic pe butonul Start. Incepand din secunda urmatoare programul o sa afiseze fiecare imagine din acel folder pe perioada aleasa de voi.
 









 Pentru ca programul sa memoreze aceste operatii facute de noi, mai sus, este necesar sa faceti cateva setari.
In primul rand trebuie sa salvati acest proiect, ca un album foto, in folderul Home si sa-i dati acestei imagini numele de album.wallch.
Cum facem asta?
Mergeti la File si alegeti prin selectare cu mouse-ul Save images as a wallch album si dati clic pe Save.





















Puteti sa creati mai multe foldere cu wallpapers si sa salvati imaginile album, cand va plictisiti de o imagine album, rulati celelalte imagini pe rand.In meniu la Edit, aveti un link, Download 1000 Wallpapers de unde puteti descarca wallpapers. Eu nu am incercat acel link, daca vreti, puteti sa-l testati si sa vedeti ce fel de wallpapers sunt.
Daca vreti ca programul sa porneasca odata cu sistemul de operare trebuie sa mai faceti o setare. Mergeti in meniu, la Edit->Preferences si bifati casuta de la Enable startup option si Start Changing Desktop Wallpapers, in cazul in care acestea nu sunt deja bifate,apoi pentru salvare dati clic pe Save.










Asa arata iconita Wallch din bara laterala, cand ruleaza programul, la pornirea sistemului de operare.
















Am facut si o captura video, sa vedeti cum se schimba wallpapers, puteti sa-l vizionati.




Daca ati urmat intructiunile mele, nu ar trebui sa aveti probleme.
Astept comentariile voastre, in caz ca aveti ceva nelamuriri.
Va multumesc ca ati urmarit tutorialul meu. Sa aveti o zi frumoasa!