joi, 10 aprilie 2014

Cum ascult radio pe internet



Bine ati venit pe blogul meu dragi prieteni, in tutorialul de azi am sa va prezint cum puteti asculta radio pe net in distributia Ubuntu.
Prima varianta este sa ascultati direct de pe site-ul postului de radio preferat, mai toate posturile au.
O alta varianta este sa descarcati scriptul in computer, cu conditia sa aiba unul, pe care il deschideti in Ubuntu cu Media Player, la dublu clic si in Windows
renumitul Winamp.
In afara de cele doua variante mentionate anterior, mai aveti posibilitatea de a asculta postul de radio prin Rhythmbox->Podcasts,in Ubuntu iar in Windows avem Winamp->Shopcast.
Prima varianta este cea mai simpla, deschidem browserul preferat si tastam in motorul de cautare Google, numele postului de radio, eu am ales RadioZU,pentru tutorialul de azi, voi alegeti postul preferat si dati clic pe primul rezultat de sus.












Odata intrati pe site-ul postului de radio live, acesta porneste instantaneu, in cazul ca nu se intampla sa porneasca automat dati clic pe butonul Play. 
 











Daca nu doriti sa faceti aceasta operatie de fiecare data, pentru a economisii timp,dati clic pe Ascultati in Winamp, si in fereastra care se deschide dati clic pe Save file.












Dupa ce ati descarcat acest script, il puneti pe desktop si dati dublu clic pe el, acesta o sa ruleze prin media playerul setat pe default.












Pentru a asculta alt post online tastati in motorul de cautare, radio online, intrati pe site si descarcati de acolo scriptul.












Daca vreti sa deschideti cu alt player dati clic dreapta pe iconita postului, apoi alegeti din lista playerul preferat.
O alta posibilitate este sa ascultam prin Rhythmbox sau Winamp posturile de radio din lista, sau puteti adauga altele, daca acestea pot fi ascultate prin Podcasts, unele merg altele nu.
Pentru aceasta mergeti la Dash Home si tastati in casuta de cautare player,
imediat o sa apara playerul audio Rhythmbox, dati clic pe el pentru lansare.
 






















Ca exemplu, eu am testat RadioZU, si a functionat fara probleme, voi puteti sa incercati si cu alte posturi de radio.
 











Deschideti Rhythmbox si dati clic pe Podcasts, apoi ADD si introduceti in fereastra deschisa link-ul postului preferat, dupa care apasati butonul ADD.


 












Nu puteti sa ascultati radio pe net daca nu aveti o conexiune la internet, acesta trebuie sa aiba o viteza buna si sa fie stabila.

La Reactii puteti sa bifati una dintre casute, in functie de nota voastra.
Cu aceasta am incheiat tutorialul, va multumesc ca ati vizitat blogul meu si va astept si la celelalte tutoriale care vor urma.
Sa aveti o zi frumoasa si succes in tot ce faceti!