luni, 8 iulie 2019

Cum sa prelungesc viata bateriei de la smartphone


Salutare prieteni , in tutorialul de azi am sa va invat ce trebuie sa faceti pentru a proteja bateria smartphone sau a tabletei, ca sa aiba o viata mai lunga. Azi am sa va prezint cateva aspecte importante, de care trebuie sa tineti cont.
Cu totii stim ca scaderea duratei de viata a bateriei este ceva normal, aceasta o sa moara in final, dar puteti sa folositi cateva trucuri, pentru ca sa prelunginti perioada de utilizare.
Daca va place sa aveti un smartphone rapid si cu o baterie buna, aproape ca in prima zi, cititi cu atentie sfaturile mele.

Cel mai important este sa feriti bateria de caldura excesiva, nu tineti telefonul in soare, daca bateria se incinge foarte tare poate reduce performanta si durata de viata a bateriei, sau chiar poate sa explodeze daca este lasata in masina.

Temperatura optima de functionare a bateriei este cuprinsa intre 16 si 22 de grade Celsius.

Utilizarea smartphone/tableta in medii foarte reci sau fierbinti poate reduce performanta si durata de viata a bateriei.
Cand va jucati jocul preferat, acesta o sa consume multe resurse,procesorul o sa foloseasca mai multa energie, iar bateria o sa se incalzeasca.

In astfel de situatii puteti sa folositi un cooler pentru racire. Acesta poate sa fie cumparat sau facut de voi, daca sunteti inventivi,aveti materiale si scule necesare pentru crearea acestuia. Atunci cand creati anumite lucruri cu mainile voastre aveti alta satisfactie.
Pentru crearea unui cooler puteti sa folositi un ventilator care se alimenteaza la 5V la care lipiti o mufa USB, apoi il conectati la o baterie externa. Daca nu sunteti multumiti de rezultate, adaugati un radiator din aluminiu,de la o placa video arsa, pe care montati ventilatorul.

Am observat ca bateria se incalzeste si atunci cand incarcam smartphone-ul,in special vara cand temperatura depaseste 30 de grade la umbra.Cand ma joc anumite jocuri care necesita mai multa putere de procesare, folosesc un radiator din aluminiu de la o placa video mai veche si un ventilator de 5 V pentru racire, pe care il alimentez de la o baterie externa.
Stergeti aplicatiile inutile din smartphone , acestea o sa faca Android sa raspunda la comenzi mai greu si sa descarce bateria mai repede.Lasati nivelul de luminozitate al display-ului la 50-60% , acesta este cel mai mare consumator de energie.

Anumiti producatori de smartphone/tablete au instalat o aplicatie de optimizare in Android care inchide aplicatiile ce ruleaza in fundal. Incercati sa folositi cat mai des aceasta aplicatie si bateria o sa tina mai mult cu cateva ore.

Nu lasati bateria sa se descarce complet, si incercati sa efectuati incarcarea ei cu dispozitivul inchis de la 30% la 90%, pentru a evita supraincarcarea.Nu uitati sa faceti upgrade la ultima versiune de Android bateria o sa tina mai mult.
Daca folositi o husa tip flip(carte) este bine sa o inlaturati vara si mai ales atunci cand se incarca bateria, pentru ca se poate acumula caldura excesiva, iar performanta si capacitatea bateriei poate fi afectata.

Daca ati folosit functia GPS,nu uitati sa o inchideti aceasta o sa descarce foarte repede bateria.De asemenea va recomand sa opriti vibratiile.
Telefonul nu trebuie lasat in priza la incarcat pana dimineata, capacitatea bateriei poate sa fie afectata si o sa tina cu fiecare zi care trece mai putin.Cand puneti telefonul la incarcat, acesta nu trebuie folosit, bateria o sa se incalzeasca foarte tare, pentru ca se incarca, dar se si descarca,ceea ce o va slabii in timp.
Aici am incheiat acest tutorial, va multumesc pentru vizita si va astept la urmatorul.
Mult succes.