joi, 3 aprilie 2014

Cum ard o imagine ISO in Linux Ubuntu cu K3b



Salutare dragi prieteni, in tutorialul de azi am sa va arat cum sa scrieti/ardeti o imagine ISO,in Ubuntu cu un program gratuit, care se numeste K3b. 







Acesta are o interfata prietenoasa, este foarte usor de folosit.Eu personal cred ca este cel mai bun program de scris CD/DVD din Linux si dupa el urmeaza Brasero. Acesta mai poate fi gasit si in alte distributii Linux ca:
-ArchLinux 
-ArkLinux
-Fedora 
-Debian
-Mandriva
-Kubuntu
-Slackware
-Suse


Daca nu aveti acest program instalat, deschideti Ubuntu Software Center sau Synaptic Package Manager.



Scrieti in casuta de cautare K3b si dati clic pe Install.











Pasul urmator dati clic pe Dash Home, din bara laterala.
Tastati K3b, si apasati tasta Enter.














Sau mai aveti varianta de instalare prin terminal, nu trebuie decat sa deschideti Terminalul si sa tastati comanda:
sudo apt-get install K3b.


Dupa instalarea programului, trecem la scrierea imaginii ISO pe CD/DVD. Acest program scrie imagini ISO, CUE/BIN sau CDR, sau le copiaza de pe CD/DVD, poate scrie un CD/DVD cu date, audio/video, sterge mediile de stocare rescriptibile, cu alte cuvinte face cam tot aceleasi operatii ca majoritatea programelor de ars CD/DVD.


Dupa ce K3b a pornit, asteptam sa apara interfata programului si apasam pe More Actions.


 










Apoi din fereastra care se deschide se alege Burn Image pentru arderea imaginii ISO.










Dati clic pe folderul acela mic albastru, de langa Image Type, si alegeti calea catre locul unde aveti fisierul ISO, in cazul meu pe Desktop, voi mergeti unde este al vostru.
Dupa alegerea imaginii la Image Type lasati asa cum este, pe Auto Detection, la Burn Medium o sa va apara CD-ul blank, iar la Speed alegeti o viteza de 6x sau 8x pentru o mai buna calitate de scriere, dati clic pe butonul Start din partea dreapta jos a ferestrei si apoi asteptati pana CD este terminat.























Daca nu au fost probleme o sa primiti un mesaj de confirmare la sfarsit intr-o fereastra mica “Success” ca cea de mai jos.






Daca vreti sa aflati cum sa faceti un stick bootabil cu Rufus intrati pe canalul de YouTube  din linkul atasat de mine Cum pun Windows 10 pe stick cu Rufus
  Va multumesc ca ati vizitat blogul meu, va mai astept si la alte tutoriale.
Mult succes in tot ce faceti.