luni, 5 ianuarie 2015

Cum oprim/pornim conexiunea de date din Android

 Cum oprim/pornim conexiunea de date dintr-un telefon cu Android

Salutare oameni buni, astazi am sa va explic cum sa opriti/porniti 
conexiunea la net pe un telefon cu Android.
Un prieten a vandut telefonul lui Nokia si a cumparat unul cu Android, sistem de operare de care este foarte multumit, dar a avut o surpriza foarte neplacuta, datorita unei setari din telefon.
Imediat ce am aflat de aceasta “surpriza” am vrut sa va povestesc  si voua, ca sa nu aveti probleme de genul acesta, pentru ca este foarte neplacut sa platesti la factura zeci de euro in plus.

Acesta a instalat cateva aplicatii care a considerat ca sunt necesare, mai putin jocurile, pentru ca nu ii plac. Aplicatiile le-a instalat pe telefon prin Wifi, acestea pe langa traficul mic pe care il faceau, consumau trafic semnificativ cand isi faceau update, mai ales aplicatia pentru vreme.

Fiind multe, la un moment dat aplicatiile incepeau sa downlodeze mai multi MB pentru update, prin conexiunea de date. Nu a fost intrebat in nici un fel, daca doreste sa faca update, pentru ca setarea default a fost facuta de operatorul de telefonie mobila si probabil aplicatiile erau pe update automat.


Ce trebuie sa facem?
Pentru a evita traficul de date, ca sa nu ne trezim ca avem cost suplimentar, trebuie sa efectuam o setare in telefon. De asemenea oprirea conexiunii de date poate ajuta la economisirea energiei bateriei şi  a banilor pentru costurile de date. 


Inainte de a face aceasta setare trebuie sa stiti !

În cazul în care conexiunea de date nu este pornită şi nu sunteţi conectat nici la o reţea Wi-Fi, nu veţi primi actualizări automate pentru e-mail, conturile de reţele sociale şi alte informaţii sincronizate.
Parcurgeti pasii de mai jos pentru inchiderea conexiunii de date.
1. Accesaţi Setări.
2. În Conexiuni fără fir şi reţele, apăsaţi Mai multe.
3. Apăsaţi Reţele mobile > Conexiune de date.
4. Bifati casuta unde scrie Off pentru a dezactiva conexiunea de date.

Cand doriti sa activati conexiunea bifati operatorul de telefonie .
Va multumesc ca ati vizitat blogul meu si va astept si la tutorialele urmatoare.

Sa auzim numai de bine!