marți, 16 mai 2017

Cum ma conectez la internet de pe un modem 4G Orange din Windows 10



Salutare dragi prieteni, numele meu este Dorin si am sa va explic cum puteti sa creati o conexiune la Internet, in Windows 10 de pe un modem USB Huawei 4G de la Orange, si o cartela cu internet de la Digi.
Instalarea modemului este foarte simpla, atunci cand este conectat in portul USB, driverul se instaleaza automat, acesta fiind un dispozitiv USB de tip “plug and play”.

Cum sa procedez

In primul rand trebuie sa introduceti modemul in portul USB si asteptati pana se instaleaza driverul.


























Daca aveti probleme si vedeti ca nu porneste wizardul de instalare al interfetei Orange, este posibil sa fie anulata optiunea de "autorun" din Windows si va trebui sa mergeti in "My Computer". Modemul o sa apara ca si un LiveCD sau un cd cu Windows, intrati cu dublu clic si cautati fisierulAutoRun.exe”, apoi lansati-l. Daca nici acum nu merge, cautati folderulConnect” si in acesta trebuie sa fie un fisier “Setup.exe, dati clic pe el pentru lansare si parcurgeti wizardul de instalare cu Next→Next> si Finish.























Dupa acest pas mergeti la iconita de Internet din bara, in partea dreapta si dati clic pe ea, in fereastra deschisa efectuati clic pe “Network settings”.



















In fereastra deschisa in partea stanga este o lista, aici efectuati clic pe “Mobile”, iar in partea dreapta este o casuta unde scrie “Connect automatically”, trebuie sa bifati aceasta casuta daca nu este bifata si efectuati clic pe “Advanced options" pentru crearea unui nou "APN".





















 Aici efectuati clic peAdd an Internet APN.














Acum tastati “Internet” in casuta “APN”,iar in casuta “Type of sign-in info” alegem “CHAP prin apasarea sagetii din dreapta din acel camp . 




























Este foarte important sa salvati noul "APN" prin clic pe “Save, dupa care efectuam clic
 pe “Update settings”.











 
Acum reveniti in fereastra “Settings-Mobile” ,efectuati clic pe “Connect si asteptati sa se creeze conexiunea.















La “Network Connection” gasiti conexiunea creata prin modemul vostru.




























Nu uitati sa va deconectati din interfata Orange si sa opriti modemul cu “Safely Remove Hardware” prin clic pe"Eject CD Drive (D:) Orange Connect" inainte sa extrageti modemul din portul USB.Atunci cand aveti router nu mai trebuie sa faceti acest pas cu "Eject CD Drive".



















 




















Daca vreti sa aveti o conexiune mai sigura puteti sa cumparati un router portabil care sa aiba conexiune prin modem USB, unele sunt cu acumulator, iar altele cu alimentare din portul USB de la laptop. Daca vreti sa achizitionati un router va recomand acest site , aici gasiti dispozitive portabile pentru toate buzunarele.
Aici am incheiat acest tutorial, va multumesc pentru vizita pe acest blog si va mai astept.