luni, 22 mai 2017

Cum sa fac un CD/DVD cu poze


                                               Cum sa fac un CD/DVD cu poze

Salutare dragi prieteni, eu sunt Dorin si in tutorialul de astazi am sa va prezint cum puteti sa ardeti un CD/DVD cu poze.Programul pe care il folosesc in acest tutorial se numeste CDBurnerXP, este un program gratuit cu o interfata foarte simpla si usor de folosit.Eu am folosit acest program multi ani si nu am avut nici un fel de probleme atunci cand am facut un CD/DVD.
Am sa va spun cate ceva despre acest program, ca sa aveti idee cum sa-l folositi.
Interfata principala este impartita in sase parti, scriere pentru fiecare tip de fisiere cum ar fii, date,video,audio si ISO, dupa care urmeaza copierea si stergerea unui disc.
La "Data disc" putem sa punem pe CD/DVD programe,poze,MP3,videoclipuri, jocuri, in functie de ce vreti sa puneti pe acel CD/DVD.
Daca vreti sa creati un "Video DVD" ca sa-l vizionati pe un DVD player, trebuie sa aveti fisiere video in format vob,ifo si bup altfel nu puteti sa creati DVD dorit.
La "Audio disc" puteti sa scrieti un DVD numai cu trackuri.
Atunci cand doriti sa scrieti o imagine ISO cu Windows sau Ubuntu pe DVD, efectuati clic pe "Burn ISO image" si o sa aveti un CD/DVD butabil cu care sa reparati Windows-ul instalat sau sa formatati hard disk-ul.
La "Copy and grab disc" copiati un CD/DVD cu film sau muzica, cu conditia sa nu fie protejat la copiere, stiti cum este cu drepturile de autor.
La "Erase disk" se intelege, este pentru stergere CD/DVD.


Dupa ce am selectat categoria dorita,eu am ales "Data disc" ca exemplu,in acest tutorial, voi alegeti in functie de ce CD/DVD vreti sa faceti,apoi efectuati clic pe "OK".




















In interfata, pe partea stranga sus aveti calea catre fisierele voastre.Eu am pe "Desktop" folderul cu Wallpapers, voi alegeti calea catre folderul unde aveti fisierele voastre.
Dupa ce ati selectat acel folder, in partea dreapta aveti pozele voastre.
Ca le copiati trebuie sa le selectati, pentru aceasta apasam in acelasi timp tastele "Shift + sageata orientata in jos".



















Acum ca sa le copiem, avem doua variante, ori cu "drag and drop",ori cu "copy and paste".


















La acest pas trebuie sa dati un nume la acest CD/DVD, pentru aceasta trebuie
sa-l redenumiti, din "Disc" in "Poze", prin fixarea cursorului pe acel mic disc din stanga fisierelor copiate, apoi efectuam clic de dreapta si din fereastra deschisa alegem "Rename". 
















Dupa ce am denumit acest CD/DVD trebuie sa-l ardem, pentru aceasta efectuati clic pe "Burn".



















In fereastra deschisa trebuie sa schimbam viteza de scriere a unitatii optice, din viteza maxima in 4x si efectuati clic pe "Burn disc".














 


















Asteptati pana procesul de scriere este incheiat, la sfarsit o sa apara o fereastra de confirmare, efectuati clic pe "OK" in fereastra aceea.


















Acum pentru a viziona toate fisierele,mergem in My Computer si efectuam clic pe unitatea optica.



















 
Mai simplu de atat nu se poate, daca aveti ceva nelamuriri puteti sa postati un comentariu.
Va multumesc pentru ca ati vizitat acest blog si va mai astept.