marți, 14 aprilie 2020

Racire SSD Samsung 970 EVO PLUS

                           Racire SSD Samsung 970 EVO PLUS




Salutare prieteni eu sunt Dorin. Azi am sa va arat cum sa montati un heatsink EK pe un SSD M.2 NVMe Samsung 970 EVO PLUS.Acest heatsink se poate monta doar in anumite laptop-uri,iar cele care sunt fara unitate optica si foarte subtiri nu se poate sigur.Cel mai important este sa verificati dimensiunile acelui heatsink care doriti sa-l achizitionati, apoi masurati grosimea laptopului ,pentru ca exista posibilitatea ca acesta sa nu aiba loc in laptop si sa dati banii degeaba pe el.De asemenea trebuie sa fie compatibil cu SSD-ul vostru,verificati ce tip de SSD aveti si ce format are, daca ca nu aveti un SSD M.2 NVMe Samsung 970 EVO PLUS in format 2280. Daca nu stiti, acest format inseamna dimensiunile SSD-ului, latimea 22 si lungimea 80.



De ce avem nevoie?

Pentru montarea acestui heatsink ne trebuie o surubelnita , o foarfeca, manusi antistatice si penseta.


Atentie! Acest tutorial este unul informativ si nu raspund pentru eventualele daune produse din anumite motive.Scoateti bateria din laptop, sau daca vi se pare mai usor scoateti decat conectorul de la baterie, pentru a evita un scurtcircuit si folositi manusi antistatice.





Acest heatsink este necesar pentru racirea SSD M.2 NVMe, deoarece aceste SSD-uri se incalzesc foarte tare, mai ales vara cand sunt temperaturi de peste 30 de grade si exista posibilitatea sa se arda.

Primul lucru care trebuie sa-l faceti, este sa masurati dimensiunea acestui heatsink si sa taiati cele doua fasii de termopad la dimensiunile acestui heatsink.

Cele doua termopad-uri au grosimi diferite, unul este de 0,5mm iar celalalt are 1mm.Desfacem folia de pe ambele parti ale termopad-ului de 0.5mm si il lipim de partea inferioara a heatsink-ul si deasupra punem SSD, apoi procedam la fel cu termopad-ul de 1mm, dupa care punem peste el partea superioara a acestui heatsink. Verificati cu atentie sa aveti SSD-ul si heatsink-ul cu partea unde se prinde surubul, la acelasi capat. Heatsink-ul are o gaura la unul dintre capete, la fel are si SSD-ul , trebuie sa fie la acelasi capat altfel nu puteti sa fixati SSD-ul cu surubul.

Atentie marita la prinderea celor doua cleme metalice peste heatsink, sa nu deteriorati una sau mai multe din piesele de pe SSD. Prindeti intai o parte a clemei ,apoi trageti cu o penseta de cealalta parte pentru a introduce capatul in locas si apasati pe ea usor pana se aude un clic. La fel procedati si cu cealalta clema pentru fixarea heatsink-ului.

Dupa asta introduceti usor si cu atentie in conector SSD-ul .Va recomand sa folositi o surubelnita cu cap magnetic, pentru infiletarea acelui minuscul surub de fixare a SSD.Dupa montatrea SSD-ului in locasul lui, conectati bateria la loc si verificati sa nu ramana ceva metalic in laptop, pentru a nu produce un scurtcircuit.

La sfarsit montati capacul laptopului,introduceti unitatea optica daca aveti si prindeti suruburile la loc.
Puteti sa vizionati tutorialul de pe canalul meu de YouTube daca accesati link-ul de mai jos.
 

Racire SSD prin montarea unui heatsink EK



Va multumesc pentru vizita pe acest blog, va mai astept si nu uitati sa va abonati pentru urmatoarele tutoriale.

Succes!