joi, 26 noiembrie 2015

Cum activez un tag NFC



Salut dragi prieteni, azi am sa va vorbesc despre NFC.
Ce inseamna NFC
NFC (Near Field Communication) este o tehnologie wireless conceputa pentru a transfera informatii intre doua dispozitive prin apropierea acestora. De asemenea comunicarea mai este posibila intre un dispozitiv si un tag NFC indiferent daca este acasa, la servici sau in masina. Printr-o simpla atingere puteti activa o aplicatie si mai multe functii.



Un tag NFC este o eticheta care are atasat un microcip in care se stocheaza diverse informatii, pentru ca apoi sa le transfere catre dispozitiv.
In functie de modul in care tag-ul este programat, putem modifica diferite setari sau porni aplicatii in momentul in care apropiem dispozitul de eticheta NFC.
Daca esti in masina, cu tag-ul lipit de bord poti activa functiile Bluetooth si GPS si oricare din aplicatiile instalate.



























Acasa prin atingerea tag-ului poti asculta muzica la dispozitivul tau wireless, smartphone-ul inchide 3G/4G si se conecteaza la reteaua wireless.


























De asemenea poti efectua plati cu dispozitivul tau prin NFC, folosii ca si cheie de acces in camera de hotel sau deschide usa de la biroul tau daca lucrezi intr-o mare corporatie.


Intram la Aplications->Settings si unde aveti WIFI, Mobile Data, Bluetooth mai jos ar trebui sa apara NFC, deschideti prin selectare, activati si apoi pune dispozitivul pe tag pentru activare si selecteaza Marcaj NFC.Acum in functie de tag-ul folosit alegeti si locul unde va aflati, apoi selectati Sincronizare Tag nou.
Trebuie sa instalezi din Google Play aplicatia NFC Tasks sau NFC Tools pentru tag-uri.





























Aici inchei acest scurt tutorial, va astept la cele care urmeaza.