miercuri, 18 noiembrie 2015

Cum repar problema dual boot Windows-Ubuntu


          Cum repar problema dual boot Windows-Ubuntu

 



Salut dragi prieteni, azi am sa va explic cum puteti sa remediati problema dual boot Ubuntu & Windows, cand nu mai apare meniul Grub dupa instalare
Windows. Pentru cine nu stie, atunci cand vrei sa ai dual boot Ubuntu & Windows si instalezi Windows dupa Ubuntu, acesta din urma nu o sa mai buteze.

Sunt trei posibilitati de a remedia aceasta problema, eu am sa va prezint azi pe cea mai simpla Boot Repair Disk.

A doua varianta ar fii sa repari MBR-ul si apoi sa reinstalezi Grub, dar pentru cine nu are destula experienta este foarte complicat.

A treia varianta este HirenBootCD, care are multe aplicatii in aceasta imagine ISO, dar cel mai important pentru remedierea problemei noastre, este un soft integrat care restaureaza MBR .

Ar mai fii si Dual-boot Repair, dar acesta este decat pentru Windows, nu reinstaleaza Grub.Dupa aceasta scurta prezentare am sa revin la subiectul tutorialului.



In primul rand descarca de aici imaginea ISO, pe 32 bit sau 64 de bit.Trebuie sa mergi la un prieten sa-l rogi sa te ajute, sa descarci imaginea si sa o scrii pe un CD.  Asta este cea mai simpla varianta, nu trebuie sa mai repari unul dintre cele cele doua sisteme de operare ca sa descarci imaginea si sa o scrii pe CD.


Dupa ce ai descarcat imaginea ISO, trebuie sa faci un CD butabil cu Boot Repair Disk, daca nu stii cum ai aici un tutorial dupa care sa te orientezi.

Acum ca ai CD butabil cu Boot Repair Disk poti sa remediezi singur problema este foarte simplu si nu dureaza foarte mult.

Mai intai trebuie sa intri in BIOS si sa alegi unitatea optica sa buteze prima, daca nu stii cum ai in tutorialul de aici ce trebuie sa faci.

1).Introdu CD-ul in unitatea optica si reporneste calculatorul.




javascript:void(0);

























2).Alege limba.

3).Asigura-te ca ai cablul de internet in PC, sau routerul wireless pornit.

4).Trebuie sa dai clic pe "Recommended repair",
 















Dupa un timp o sa fii anuntat ca operatia a avut succes.Daca problema nu a putut fii remediata noteaza link-ul http://paste.ubuntu.com/341712457/ si il trimiteti la boot.repair@gmail.com sau puteti discuta despre aceasta problema  pe forumul Ubuntu.



La sfarsit trebuie sa restartezi calculatorul si sa scoti CD-ul din unitatea optica.
Daca totul a decurs bine trebuie sa apara meniul Grub.

Va multumesc ca ati vizitat  acest blog, va astept si la tutorialele ce vor urma.