luni, 27 martie 2017

Cum resping un apel cu numar privat





                                   Cum resping un apel cu numar privat





Salutare dragi prieteni, eu sunt Dorin si in tutorialul de azi am sa va invat cum sa respingeti un apel cu numar privat, sau un mesaj de la o persoana care are prea mult timp, minute si mesaje si nu are ce sa faca.

Majoritatea producatorilor de dispozitive mobile smartphone si tablete au o aplicatie, preinstalata care respinge apelurile private, iar pentru cele care nu au, va recomand aceasta aplicatie despre care am sa va povestesc azi.

Multi dintre noi au trecut prin asa ceva cel putin odata, au primit apeluri sau sms-uri la ore nepotrivite acasa sau la serviciu, in cele mai nepotrivite momente.

Acum cativa ani, eram la serviciu si un escroc ma suna cu numar ascuns, sa-mi spuna ca am castigat o masina de firma.Am stiut de la inceput ca nu poate fi adevarat, deoarece nu am participat in perioada aceea la nici un concurs, dar am vrut sa vad cat de destept este cel care a sunat si am zis sa-l pun putin la incercare.

Pentru ca eu sa primesc premiul trebuia sa-i dau datele de pe buletin. Atunci cand am intrebat unde este firma, acesta a spus ca premiul este la Bucuresti si este valabil decat daca dau datele personale prin telefon, iar cand i-am spus ca nu ii dau datele decat daca ne vedem la sediul firmei,acesta a inceput sa injure si atunci am inchis. 
 

In perioada aceea existau smartphone dar erau foarte scumpe,atunci aveam doar un telefon Motorola fara sistem de operare, cu care sa vorbesc. La putin timp a aparut Nokia E50 cu Symbian, un telefon foarte bun, de care am fost multumit, tinand cont de oferta de telefoane care era in acea perioada.La inceput a fost mai greu datorita faptului ca Nokia nu accepta instalarea aplicatiilor care nu aveau semnatura digitala sau de certificare, dar aceasta problema a fost remediata printr-o mica aplicatie de catre producator.Asa ca dupa ce am cumparat acest telefon, am instalat aplicatia Black List, pe care am gasit-o cu greu si problemele mele au incetat de atunci. Aceasta repingea toate apelurile cu numar privat si ale persoanelor necunoscute.

Vreau sa va spun ca, de cand am un smartphone cu Android, nu am mai primit apeluri cu numar privat, nici chiar de la banca unde aveam cont deschis pentru ca si acestia sunau cu numar privat, ori de la operatorul de telefonie mobila,si asta datorita aplicatiilor pentru blocarea apelurilor si a mesajelor.

Sunt producatori de telefoane care au incorporat in Android o aplicatie care poate respinge apelurile cu numar privat si mesajele, problema este ca nu toate au aceasta optiune.

Unul dintre producatorii de smartphone este Samsung, la modelul S3 Neo acesta are in setarile de la sms posibilitatea de a bloca anumite numere, care va trimit mesaje, bifati casuta unde scrie Setari spam si cealalta de mai jos, de la Blocare expeditori necunoscuti, apoi introduceti numarul si nu mai aveti probleme,de asemeni se pot bloca si apelurile de la cei care va deranjeaza.

























Un alt producator este Lenovo, modelul Vibe Shot are optiunea pentru blocare numere de telefon, sms si apel ascuns.


































In general smartphone-urile cu un pret mai mare au aceste aplicatii preinstalate in Android de catre producator.

Aplicatia despre care va spuneam mai devreme se numeste Calls Blacklist, puteti sa o descarcati si instalati din Magazin Play. 



























 

Aceasta este foarte simpla, este in varianta free, daca va deranjeaza reclamele trebuie sa platiti pentru versiunea PRO. Aplicatia are o interfata prietenoasa cu utilizatorul,poate sa respinga apelurile private si cel mai interesant este ca poate sa blocheze sms-urile.Pentru a bloca sms-urile trebuie sa acceptati ca aceasta aplicatie sa fie cea care trimite si primeste mesaje.
Aceasta chiar face exact ce trebuie, nu este ca alte aplicatii incercate de mine dar care nu functioneaza.Aplicatia are si limba romana,nu te deranjeaza prin semnale acustice sau luminoase atunci cand ai primit un mesaj nedorit sau apel privat.

Am sa pun cateva capturi cu interfata aplicatiei, care este atat de simpla incat nu necesita explicatii.
Pentru a putea folosii aplicatia trebuie sa fiti de acord cu cele cerute, accesul la Telefon,mesaje sms si Persoane de contact. Planificatorul poate fii folosit decat in varianta PRO. Dupa instalare si folosire puteti sa partajati aplicatia cu prietenii si sa acordati punctaj maxim dezvoltatorului.

































Atat am avut de spus in acest tutorial, va multumesc dragi prieteni pentru vizita pe acest blog si va mai astept.Astept comentariile voastre.