vineri, 30 august 2019

Cum adug o retea Wi-Fi pentru vizitatori pe router Asus

                             Cum adug o retea Wi-Fi pentru vizitatori

Salutare prieteni, in tutorialul de azi am sa va explic cum sa creati o retea Wi-Fi pentru vizitatori, pe un router Asus.
Atunci cand vin in vizita prietenii sau rudele, este bine sa avem creata o retea pentru vizitatori,sau mai multe, daca vizitatorii sunt in numar mare si nu au trafic de date mobile suficient pe smartphone sau tableta. 
 
Este greu de crezut ca mai sunt abonamente, care au trafic de date mobile limitat si la factura se plateste mult.In urma cu multi ani am plecat de la o retea de telefonie mobila si internet exact din acest motiv,oferte foarte proaste pe bani multi, lipsa semnal in anumite zone, internet limitat si minute nationale putine. Atunci am hotarat ca trebuie sa plec in cel mai scurt timp la cel care are oferta mai buna. Cum aveam de multi ani abonament la internet si TV la RCS-RDS si am fost multumit de serviciile acestei firme, am hotarat sa-mi fac abonament la Digi pentru ca a fost cea mai buna oferta, de la momentul respectiv.In prezent nu am verificat care sunt ofertele, cine are oferte mai bune, deoarece nu intentionez sa plec si sunt multumit de oferta primita.Acum revin la subiectul tutorialului.

Setari router adaugare retea vizitatori

Deschideti browserul vostru preferat si tastati IP-ul routerului vostru. Introduceti datele de conectare la interfata, username si parola.
















Ca sa creati o retea pentru vizitatori,mergeti in partea stanga a interfetei la General.

















Dati clic pe Guest Network. Pe routerul Asus exista posibilitatea de a crea mai multe retele pe frecventa de 2,5 Ghz si 5 Ghz.Alegeti frecventa de 2,5Ghz ca sa creati reteaua pentru vizitatori.




















La Network Name(SSID) tastati numele retelei.Acesta trebuie sa fie unul din cifre si litere , nu puneti numele vostru.Daca bifati la Yes reteaua voastra o sa fie ascunsa.









Mai jos la Authentication Method dati clic pe sageata din dreapta si alegeti WPA2-Personal.







La campul WPA Encryption sa fie criptare prin AES.







La WPA Pre-Shared Key introduceti o parola puternica, cu cifre, litere si caractere speciale.





 
La Access time bifati la Yes si introduceti timpul pentru care doriti sa fie activa aceasta retea.Daca nu vreti ca timpul sa fie limitat lasati bifat Unlimited access.






Daca vreti ca banda sa fie limitata pentru aceasta retea, bifati casuta si introduceti viteza la Download 5 Mb/s si 5 Mb/s la Upload.Daca nu vreti lasati bifat pe No .











Daca vreti ca accessul la reteaua voastra sa se faca cu MAC-ul dispozitivelor mobile, dati clic pe sageata din dreapta, alegeti Accept, introduceti MAC-ul si dati clic pe Add pentru adaugare.

















La sfarsit dati clic pe Apply.
Pentru crearea altor retele pentru vizitatori procedati la fel.
Aici am terminat, va multumesc pentru vizita pe blog, va mai astept.
Daca v-a placut distribuiti acest tutorial. Nu uitati sa va abonati.