duminică, 7 februarie 2016

Cum să faci Root pe Android fără calculator





Salutare dragi prieteni, in tutorialul de azi am sa va explic despre cum puteti sa faceti root la tableta Allview AX5_Nano_Q cu aplicatia KingoRoot APK.


Dezvoltatorul acestei aplicatii spune ca aproape toate dispozitivele smartphone si tabletele cu Android, pot fii rootate de aplicatia KingoRoot.

Anul trecut in luna septembrie am mai facut un tutorial despre KingoRoot, varianta aplicatiei pentru Windows.



Kingo Android Root a lansat APK Root pentru Android, care oferă posibilitatea pentru utilizatorii de Android de
a face root cu un clic pe smartyphone. Este ușor de utilizat și elimini timpul pierdut la instalarea driverului atunci cand te conectezi la PC/laptop prin cablu USB.
Înainte de a trece la procesul de root , trebuie să
te asiguri și sa faci un backup în cazul care apare o problemă. Poți să faci asta cu utilitarul din Android și sa salvezi acest backup pe card.



Ce trebuie sa faci înainte de procesul de root?


Porneste dispozitivul
și asigură-te ca ese conectat la internet.
Trebuie sa ai bateria incarcata la cel puțin 50%.
P
oti descarca de pe site-ul dezvoltatorului aplicația APK Root pentru Android direct pe smartphone-ul tău, cu browserul Google Chrome, asta dacă nu vrei sa instalezi aplicatia pentru Windows pe PC/laptop

























Atunci când ai sa descarci aplicația, Chrome te avertizeaza, îți spune ca fișierul poate sa dauneze dispozitivului și te întreabă dacă ești de acord, da clic pe OK pentru descarcare.

  





















Dacă ai o problemă cu internetul și nu poți descărca aplicația KingoRoot.apk

pe smartphone atunci poți să faci asta pe PC/laptop, transferă aplicatia pe dispozitivul tau Android, apoi găsește fișierul prin File Explorer , pe card sau în memoria telefonului.

























Înainte de instalarea aplicației KingoRoot trebuie sa instalezi ultima versiune a aplicației SuperSu,din Magazin Play altfel nu poti sa efectuezi procesul de root.
Tot inainte de instalare mai este necesar să faci un pas, trebuie sa mergi în Setari->Securitate-> Surse necunoscute, și bifeaza casuța de acolo.




 























Pentru a fii sigur ca nu am probleme am scanat după instalarea aplicatiei KingoRoot cu antivirusul Avast și nu a descoperit virus sau alte nereguli.


Acum poți instala aplicația KingoRoot.apk pe smartphone sau tableta.































Lansează aplicația KingoRoot.apk și începe procesul de root.

 























Clic pe Un clic Root pentru a începe procesul de root.

 





















Se așteaptă câteva secunde până când apare pe ecran rezultatul final.


























După procesul de root poți sa instalezi foarte multe aplicații, pe care înainte nu aveai cum sa le instalezi pentru ca cereau ca dispozitivul sa fie rootat .

Dacă nu mai vrei sa ai dispozitivul rootat poți să faci unroot cu aceeași aplicație, dar aplicatiile care au fost instalate și cer drept de root nu vor mai funcționa cum trebuie.



Aici închei tutorialul meu. Va mulțumesc pentru ca ați vizitat acest blog și va mai aștept.