joi, 1 august 2019

Cum pun poza unui document in fisier PDF


                  Cum pun poza unui document in fisier PDF

Salutare prieteni , in tutorialul de azi am sa va explic cum sa puneti poza unui
document intr-un fisier format PDF.
Pentru asta aveti nevoie de o aplicatie, cum este Adobe Acrobat Reader Create&Editor, dar cum aceasta nu este gratuita am sa instalez doua aplicatii care sunt gratuite.Pentru cei care folosesc prea cunoscutul Adobe Acrobat Reader trebuie sa achizitioneze versiunea contra cost Create&Editor pentru crearea unui fisier in format PDF, acesta costa aproximativ 9 LEI. Daca nu doriti sa achizitionati versiunea Adobe Acrobat Reader Create&Editor pe bani, instalati una dintre cele doua aplicatii versiunea free.
Acestea sunt PDF Viewer Editor&Creator de la JE Apps si IMG2PDF de la DLM InfoSoft.

Aplicatiile pentru creare fisiere PDF sunt multe in Google Play, eu am instalat si probat o parte din ele, unele au reclame enervante, iar altele nu sunt bune. Va recomand cele doua aplicatii gratuite mentionate de mine mai devreme, care sunt usor de folosit si chiar isi fac treaba.Aceste doua aplicatii testate de mine merg bine si fara Internet.
Aplicatiile pentru Android se instaleaza foarte usor, de aceea nu o sa va mai arat cum sa le instalati.

Am sa incep cu aplicatia IMG2PDF ,dati tap pentru lansare si in interfata,in partea dreapta jos la ADD,unde este bulina neagra cu semnul + in centru ei, dati tap,apoi alegeti poza documentului care vreti sa o introduceti in fisierul PDF, care urmeaza sa se creeze si dati tap pe Done pentru finalizare.
In partea dreapta sus avem o iconita a unui fisier PDF, dati tap pe ea,introduceti numele fisierului care urmeaza sa fie creat, daca doriti sa puneti parola , bifati acea casuta si introduceti parola de doua ori, apoi nivelul de compresie al imaginii si la sfarsit dati tap pe OK.Daca trebuie sa trimiteti acel fisier PDF si ati pus parola, nu uitati sa trimiteti si parola odata cu acel fisier, atfel persoana care a primit fisierul nu poate sa vada continutul.Cel mai bine este sa nu puneti parola la fisierul care trebuie sa-l trimiteti mai departe unui coleg sau colaborator.









Acum am sa va explic cum sa procedati cu aplicatia PDF Creator. Deschideti aplicatia , dati tap pe Images, apoi pe ADD ,cercul cu plus in el,aici aveti doua variante.Prima este sa faceti direct poza documentului cu camera dispozitivului vostru, iar a doua este sa dati tap unde scrie Gallery, selectati poza sau pozele daca sunt mai multe, apoi dati tap in dreapta sus pe aceea bifa si in fereastra deschisa, dati tap pe Convert to PDF.In fereastra pop-up deschisa introduceti numele fisierului, dupa care dati tap pe DONE.Am redenumit acest fisier PDF pentru ca mai aveam unul cu acelasi nume si nu am vrut sa-l sterg pe cel creat anterior.Pentru a vedea fisierul creat dati tap pe Inchideti de la X in partea de jos a ferestrei,apoi dati tap pe PDF Created si aici dati tap pe fisierul creat pentru vizualizare.










Aici am teminat tutorialul meu, va multumesc pentru vizita pe acest blog si va astept la urmatorul tutorial.
Succes.