vineri, 14 septembrie 2018

Cum adaug conturi de utilizatori pe smartphone


                         Cum adaug conturi de utilizatori pe smartphone


 



Salutare pr
ieteni, eu sunt Dorin si azi am sa va explic, cum puteti sa creati un cont de utilizator, pe un dispozitiv cu Android. Cand spun cont de utilizator, ma refer la cel cont care se creaza si pe computer, nu contul de Gmail sau Yahoo. Trebuie sa va spun ca nu toate tabletele, sau telefoanele inteligente au aceasta posibilitate.

Urmatoarele tipuri de conturi de utilizator, enumerate de mine, sunt disponibile pe dispozitivele cu Android.

Contul de proprietar este creat atunci cand configurati dispozitivul pentru prima data, si nu poate fi creat mai mult de un cont. Acest cont ofera control deplin asupra dispozitivului,cu mici exceptii, daca nu este rootat, inclusiv administrarea conturilor de utilizator.
Contul de utilizator ofera utilizatorului acces la anumite aplicatii si continutului propriu si sa personalizeze anumite setari ale dispozitivului.Conturile de utilizatori, pot fi adaugate cel mult trei, aceasta optiune este diferita, de la un producator la altul.
Contul de vizitator este un cont restrictionat, poate avea acces doar la aplicatiile si continutul permis de contul proprietar si nu poate utiliza anumite servicii.
Mai aveti posibilitatea de a creea o asa zisa Zona Securizata(Secure zone management), dar despre asta am sa vorbesc in alt tutorial.

Cum trebuie sa procedez ?



Din ecranul de pornire, apasati Aplicatii > Setari, eu am iconita cu Setari in ecranul de pornire.















Glisati in jos si apasati „Utilizatori” . 

Notă: Dupa ce creati utilizator nou, persoana respectiva trebuie sa treaca prin pasii de configurare.
Urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea contului.
Pentru adaugarea unui profil de utilizator nou, apasati Adaugare utilizator > Utilizator > Ok > Configureaza acum.


















Accesarea profilurilor

Pentru a schimba intre utilizatori, glisati in jos panoul de notificare apasand pe icoana pozitionata in coltul dreapta sus.















Schimbarea contului de utilizator

Selectati contul pe care doriti sa faceti comutarea, si apasati pe icoana.













Poza si numele la fiecare utilizator se schimba din contul personal si sunt folosite ca nume si ID utilizator.

Pentru a schimba poza, aveti doua variante, ori accesati camera foto si faceti o poza, ori atunci cand redenumiti contul faceti o poza, alegeti optiunea "Take photo si ati facut poza. 
Pentru atasarea pozei dati tap de doua ori pe iconita  si se deschide o fereastra pop-up,tap pe "Choose photo from Gallery" alegeti poza facuta de voi din galerie si apoi schimbati numele contului daca nu ati facut asta deja.












































Din ecranul de pornire, acceseaza Setari> Utilizatori si apasati pe cele trei puncte, din dreapta sus.
In secunda urmatoare o sa apara o fereastra pop-up cu mesajul "Stergeti  DorinTutoriale de pe gadget" in cazul vostru cum se numeste contul respectiv.















Aici am incheiat tutorialul meu, va multumesc pentru vizita pe acest blog, va mai astept si la tutorialele care vor urma.
Succes!!!