joi, 27 februarie 2014

Cum intru in Ubuntu fara tastatura




 Salutare dragi prieteni, azi am sa va explic cum puteti sa folositi tastatura virtuala in Ubuntu si in motorul de cautare Google, atunci cand tastatura voastra nu mai functioneaza.
 De curand un prieten a avut  o problema cu tastatura, led-ul de alimentare ii indica ca intra curent in ea, dar nu putea sa scrie nimic cu ea, orice caracter apasa nu aparea in browser sau in fisierul Word.
Acum sa revin la subiectul tutorialului, utilizarea unei tastaturi virtuale in lipsa celei reale.
Pornim calculatorul si asteptam putin... pana apare fereastra de login, aici avem in partea dreapta sus in bara, iconita   pentru tastatura virtuala.

Clic pe prima iconita pentru deschiderea tastaturii, selectati prin clic cu mouse-ul Onscreen keyboard, apoi tastati parola pentru contul vostru .
 
 

















Acum dati clic pe Dash Home, in partea de jos a ferestrei sunt cinci iconite,trebuie sa dati clic pe a doua iconita de la stanga la dreapta.










Dupa pasul acesta  mergeti in partea dreapta sus, unde scrie Filter results si dati clic pe sageata aceea mica, pentru expandarea meniului. 









Acum dati clic pe Accessibility si alegeti Onboard.


















Acum puteti sa dactilografiati, dar cu o viteza mai mica un fisier word, sau sa scrieti in Dash Home numele unei aplicatii pentru lansare, ori pentru instalarea programelor prin Ubuntu Software Center.
Pentru search in Google, motorul de cautare renumit are o tastaura virtuala, pe care o puteti folosi in browser.












Asta a fost tot pentru acest tutorial, daca aveti ceva nelamuriri scrieti la rubrica comentarii.