duminică, 10 iulie 2016

Cum fac un stick usb cu doua partitii


            


 
Salutare prieteni, in tutorialul de azi am sa va invat cum puteti sa faceti un stick usb cu doua partitii care fie recunoscute de Windows. Stick-ul o sa apara ca disc local,dupa instalarea driver-ului, alta varianta nu exista din cate stiu eu. In cazul in care doresti sa ai un stick cu mai multe partitii si care sa fie recunoscute de Windows trebuie sa citesti cu atentie tutorialul meu .
Eu am aflat de aceasta varianta cu multi ani in urma,cand am vrut sa fac un stick USB cu doua partitii si nu gaseam nici un tutorial care sa ma ajute. Am incercat diverse programe pentru formatat stick usb, dar nici unul nu a dat rezultatul pe care il asteptam,dar dupa ce am cautat cateva zile,am gasit acest driver.
Am reusit sa creez trei partitii, prima a fost  Primary partition,  butabila si celelalte doua Extented partition, una cu fisiere media si alta cu aplicatii.


Pentru ca Windows sa recunoasca a doua partitie trebuie sa instalezi driver-ul Hitachi Microdrive si stick-ul o sa fie vazut ca local disk. 
Asa arata in prima faza pana am instalat driverul.
 













Ca sa poti instala driver-ul trebuie sa-l duci in C:/Windows/System32/Drivers si urmeaza pasii de mai jos.
1.Mai intai mergi la butonul Start si da clic de dreapta pe Computer, apoi din fereastra deschisa alegem Manage.





















2.In secunda urmatoare o sa se deschida fereastra Computer Management selectam prin clic pe Device Manager si alegem componenta pentru care vrem sa instalam driverul, in cazul de fata Disk drives si da clic pe stick, acesta apare cu numele producatorului.











3. Acum deschide cu clic de dreapta si in partea de jos a ferestrei selecteaza Properties apoi alege tabul Driver, aici dam clic pe Update Driver.



















4.Din fereastra deschisa alege Browse my computer for driver software.
















5.La pasul acesta da clic pe Let me pick from a list of device drivers on my computer si da clic pe Next.


















6.La acest pas da clic pe Have Disk.



7.In fereastra deschisa selecteaza prin clic pe Browse si alege calea catre folderul unde am spus mai devreme sa puneti driver-ul adica in C:/Windows/System32/Drivers


 


8.Selecteaza fisierul .inf selectati fisierul cu clic pe el, apoi dai clic pe Open si OK, dupa care selecteaza prin clic pe Next






























9.Daca driverul nu are semnatura cum au cele semnate de producator, o sa se dechida o fereastra in care scrie un mesaj de avertiment,da clic pe Yes.


































Mai departe inchide fereastra cu butonul Close si iar Close.
Nu uita sa dai clic pe Apply,daca nu procedezi intocmai driver-ul nu o sa se instaleze.Dupa aceasta o sa apara o fereastra in care va cere sa restartezi computerul, dai clic pe Restart now si trebuie sa inchizi fereastra Computer Management .











Daca ai facut exact la fel ca in tutorial, dupa restart tstick-ulrebuie sa apara ca in imaginile de mai jos.













Ai grija,daca ai formatat stick-ul in NTFS, inainte sa-l scoti mergi in My Computer si da clic dreapta pe una din partitiile stick-ului, apoi in fereastra deschisa alege Eject.





Sau poti sa alegi varianta Safely Remove Hardware, atfel risti sa-l arzi. Eu am ars unul de aceea te avertizez sa nu risti si sa pierzi toate datele de pe stick.




















Succes.
Multumesc ca ai vizitat acest blog, te astept si la urmatoarele tutoriale.

Niciun comentariu: