Salutare, azi
am sa-ti explic cum poti sa consumi trafic de date mobile, in asa fel
incat sa nu depasesti limita, pe smartphone sau tableta, atunci cand
providerul tau de internet ti-a oferit trafic de date limitat, sa
zicem 450 MB.
Primul pas
care trebuie sa-l faci, este sa setezi smartphone-ul, intri in
Setari, apoi la Rata
de utilizare a datelor.Activezi datele mobile, apoi
stabilesti limita de 430 MB si avertizarea la 420MB,pentru a nu
depasii cei 450 MB si sa faci cost suplimentar, pana la data pana
cand iti intra din nou minutele si traficul de date.Dupa asta fixezi
data cand iti intra minutele si datele mobile pentru o perioada de 30
de zile.
De asemenea trebuie sa ai grija sa fie dezactivat Roaming de date,intri la Setari-Mai multe...-Retele Mobile.
Disponibilitatea
unor useri de smartphone/tableta, de a fi in conectati la internet
este limitata, asa ca dezactivarea actualizarilor din fundal este o
alta solutie pentru a nu depasii traficul de date mobile alocat.
Cele mai multe
dintre serviciile Google sunt integrate in gadget-urile
Android – Gmail, Contacte, Calendar, Harti, Hangouts, Google
Plus, Play Store si pot fi instalate, in smartphone daca vrei sau nu.
Toate acestea pot fi actualizate in timp, insa, la final de luna, vei
constata ca traficul consumat este semnificativ. Daca nu ai nevoie de
toate serviciile Google, poti intra in Setari-Aplicatii
si sa alegi pe care sa le dezactivezi, salvand astfel din traficul de
date.
Poti alege
ca actualizarea automata a aplicatiilor din smartphone, sa fie
facuta prin reteaua WiFi de acasa,alegi ca singura metoda
prin care noile versiuni pot fi descarcate si in acest fel poti
folosii traficul de date pentru Facebook, Whatsapp sau vizualizari
You Tube.Daca nu stii cum sa faci asta, intra in Goole Play si in stanga, unde sunt cele trei linii, dai tap si intri in Setari. Aici dai tap pe Actualizeaza automat aplicatiile si din fereastra deschisa bifati Actulizati automat aplicatiile numai prin Wi-Fi si iesi din Google Play.
Nu te sfatuiesc sa accesezi retele Wi-Fi nesecurizate si fara un antivirus bun instalat in smartphone.De asemenea trebuie sa ai o aplicatie de securizarea conexiunii la net cum ar fii Avast SecureLine VPN, sau altele cunoscute si de incredere.Cele mai cunoscute aplicatii VPN sunt cele create de dezvoltatorii de aplicatii antivirus, dar care nu ofera decat varianta trial, apoi trebuie sa platiti.
Mai exista si aplicatii VPN gratuite, dar putine din ele sunt bune, multe nu isi fac treaba, altele cer sa ai smartphone-ul rootat.Eu am testat CyberGhost si
NoRoot Firewall acestea sunt destul de bune. Prima aplicatie securizeaza conexiunea la net si a doua blocheaza accesul aplicatiilor la net. Nu stiu daca aceste aplicatii functioneaza pe toate telefoanele la fel de bine, smartphone-ul trebuie sa aiba RAM cel putin 1GB si CPU de 1GHz.
Acum am sa va explic despre NoRoot Firewall, cum blocati/acordati accesul aplicatiilor la net cu acest firewall.
Cele mai multe dintre aplicațiile de pe dispozitivul Android necesită o conexiune de date. Cu ajutorul NoRoot Firewall poti acorda sau bloca dupa bunul plac si prioritati, accesul la Internet pentru aplicații, precum și modul în care acestea pot avea acces.
După cum sugerează și numele, aplicația nu are nevoie de root. Aceasta creează un VPN(protectie) și deviază tot traficul de pe telefon prin ea. In acest fel, poți alege ce trafic doresti să efectueze și pe care doresti să-l opreasca.
Atunci când orice aplicație încearcă să acceseze Internetul, vei primi o alertă.Atentie sunt aplicatii care trebuie sa le acorzi acces la net, daca blochezi accesul aceasta nu o sa functioneze corespunzator.
NoRoot Firewall, de asemenea, iti oferă opțiunea de a configura filtre, atât la nivel global, cât și pentru aplicații individuale. La fel ca un VPN pe PC-ul tau, aceste filtre iti permit să acorzi sau să refuzi conexiunile la anumite adrese IP.
Partea mea favorită a aplicației este în capacitatea sa de a specifica dacă o aplicație poate avea acces la internet numai prin Wi-Fi, doar prin 3G / date, nici una sau ambele. Acesta iti oferă control, transmite unei aplicatii de backup atunci cand faci un backup prin setarea efectuata de tine,ca acesta sa se efectueze numai prin Wi-Fi.De asemenea poti sa permiti updatarea aplicatiilor din smartphone doar prin Wi-Fi pentru a nu consuma traficul de date mobile si sa setezi alte aplicații să fie active numai pe 3G.
Aici inchei tutorialul meu.
Atentie
Iti dau un sfat, nu roota dispozitivul, risti sa-l“omori” daca folosesti o alta aplicatie de root. Daca dispozitivul este nou, nu este bine, o sa pierzi garantia.Daca totusi esti hotarat sa faci acest pas, trebuie sa te documentazi foarte bine si sa te asiguri ca nu brick-uiesti smartphone-ul.
Atunci cand faci root, iti asumi riscul de a strica smartphone-ul si ai sa platesti din buzunar reparatia lui, garantia este asigurata numai in anumite conditii.
Multumesc ca ai vizitat acest blog, te mai astept si la urmatorul tutorial.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu