sâmbătă, 21 mai 2011

Cum sa criptam datele din calculator

Criptarea datelor cu TrueCrypt


Una din cele mai sigure masuri ,pe care putem sa o aplicam pentru ca datele si tot ce avem in calculator sa fie in siguranta este criptarea datelor.Aceasta masura trebuie luata pentru a prevenii anumite situatii neprevazute .

In cazul in care calculatorul ar ajunge pe mana cuiva, i-ar crea o pierdere foarte mare. Stim cu totii cat de important este sa ne protejam portofoliul de clienti, datele de contact ale acestora, propriile noastre date personale, financiare, etc., si nu cred ca trebuie sa mai amintesc motive pentru care, criptarea datelor din calculator, este o prioritate pentru multe persoane.



Am tot cautat pe Internet un soft gratuit pentru criptare si in cele din urma am gasit TrueCrypt; un program gratuit ce permite criptarea datelor, a partitiilor sau a intregului Hard Disk, utilizand pentru asta cele mai sigure algoritme de criptare existente in momentul de fata .












 

Detalii si compatibilitate:


TrueCrypt  ruleaza perfect pe orice sistem de operare Windows,Linux,Mac OS si din probele realizate cu acesta am observat ca in timpul criptarii unei partitii intregi de aproximativ 35 Gb, consumul de memorie RAM nu a fost mai mare de 32 Mb. Criptarea datelor se realizeaza foarte usor, insa pentru acele persoane care nu au folosit niciodata un program asemanator, dupa instalare, TrueCrypt propune lansarea unui asistent ce va indruma pentru a realiza cat mai corect procesul de criptare.

Pentru cei care nu stiu cum sa folosească acest soft am sa fac un tutorial mai pe intelesul tuturor .

Va multumesc ca ati ales DoryTutoriale.


Niciun comentariu: