sâmbătă, 21 mai 2011

Cum sa maresc memoria virtuala

Nu multi stiu cum pot marii memoria virtuala ,este un procedeu foarte simplu.
Acest procedeu este posibil numai la cei care au RAM cel putin 512 MB. 
Ce trebuie sa faceti ? Trebuie sa modificati cateva setari .
Memoria virtuala este importanta ,eu va recomand ca inainte de a modifica setarile este bine sa aflati cat mai multe detalii despre acest tip de memorie .
Ce este memoria virtuala?

Memoria virtuala este RAM simulat. Cand ati utilizat tot RAM-ul, computerul va muta informatiile pe un spatiu liber de pe hard disk. Computerul transfera datele pe hard disk si inapoi pe RAM dupa necesitati. Cand mariti memoria virtuala,se mareste spatiul liber rezervat fluxului care depaseste RAM-ul.

De asemenea, este absolut necesar sa aveti spatiu suficient liber pentru ca memoria virtuala si RAM-ul sa functioneze corespunzator. Puteti creste performanta memoriei virtuale automat eliberand resursele din registri.
Cum sa mariti memoria virtuala in Windows XP ?

 1. Clic Start, si apoi clic de dreapta pe My Computer si din lista alegem Properties.















2. In Properties dam clic pe tab-ul Advanced .

 













3. In Advanced tab, la  Performance dam clic pe Settings si debifam toate casutele ,mai putin cele 5 de jos .Faceti asta pentru ca efectele visuale sa nu consume multa memorie in cazul care aceasta este mica .

 













 4. In Advanced tab la Virtual memory dati clic pe Change .

 














5. Aici alegeti drive-ul , dati clic pe el ,acesta continand fisierul de partajare pe care doriti sa-l modificati.
 6. In Paging file din drive-ul selectat, bifati casuta  Custom size, daca nu este bifata. Aici putem introduce cantitatea de memorie pe care intentionam sa o rezervam memoriei virtuale introducand dimensiunea initiala si pe cea maxima.
 7. Clic pe Set .
 Cand vi se va solicita repornirea computerului, clic pe Yes.

Observatie : Ar trebui sa alegeti aceeasi cantitate pentru dimensiunea initiala si pentru cea maxima. Aceasta va opri CPU (procesorul) din a modifica permanent Paging file-ul.

  Atentie! Daca doriti ca CPU sa nu mai modifice in mod constant Paging file-ul, va trebui sa setati dimensiunea initiala si pe cea maxima la aceeasi valoare. De exemplu, 512 si 512. Valoarea ar trebui sa fie de cel putin 1.5 ori mai mare decat RAM-ul fizic. In cazul in care computerul  are 512MB RAM mariti fisierul paging al memoriei virtuale la 1.5 x 512= 768 
Asta e tot .Va multumesc.

Niciun comentariu: